Kõrgtugeva betooni (Ultra High Performance Concrete) segu segamine Steelike UHPC betoonisegust, mis jõuab peagi Baltikumis esimesena ka Eesti turule.

 

2005 aastal betoonkaelkirjaku skulptuurist alguse saanud STEELIKE (ultra) kõrgtugev betoonisegu on jõudnud USAs Fort Knox konstruktsioonidesse kui ka raudtee- ja maanteesildadesse. Uuenduslaadsetel keemilis-füüsikalis põhimõtetel ülesehitatud betooniseguga saavutatakse veekindel, kloriidide kindel, kergesti töödeldav, mittepragunev, iseparanev betoonimaatriks, mis tahkub 1-päevaga koormust kandvaks konstruktsiooniks ja 28-päevaga saavutab survetugevuse >150MPa!! Kõigist omadustest lähemalt saab lugeda juba siit https://steelike.com/ .Selektor Projekt käib aja ning innovatsiooniga kaasas ning hetkel projekteerimises oleva Tartu Sõpruse silla rekonstrueerimisel vaadatakse materjalide valikul kindlasti ka ajas ette - miks mitte betoonisegu näol, mis kestaks >200a.

 

Praktilised katsetused Selektori Projekti laboratooriumis käivad ning entusiastlikult ootame (ultra) kõrgtugeva betooni rakendamist nõudlikemates betoonkonstruktsioonides.

Lisa videod Selektori Facebooki lehel.